Development Laboratorium

Op het Development laboratorium van Cerexagri B.V. wordt gewerkt aan de ontwikkeling en registratie van gewasbeschermingsmiddelen en aan de verbetering en begeleiding van onze productie processen. Het Development laboratorium bestaat uit twee groepsfotosamenwerkende groepen; Product Chemie en Formuleer chemie

De Formulerings chemie groep houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van gewasbeschermingsmiddelen en productieondersteuning.  Doormiddel van productinnovatie en het ontwikkelen van unieke combinaties streven wij ernaar om betere producten en duurzamere oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Er wordt enthousiast gewerkt aan een breed scala aan hoogwaardige producten en formuleringen (granulaire producten, suspensie concentraten, micro emulsies en micro encapsuleringen). De productontwikkeling is pas afgerond als we commercieel eindproduct in handen hebben. Dit houdt in dat we met onze pilot plant als belangrijke tussenstap de ontwikkeling vanuit het lab tot aan een industriële test-run begeleiden. Daarnaast blijven we ook kijken naar mogelijkheden om de productieprocessen efficiënter te maken.

De Product Chemie groep houdt zich bezig met alle chemisch analytische aspecten van de ontwikkelde producten en voert studies uit die nodig zijn voor de registraties van de producten ven Cerexagri en UPL. Het Laboratorium werkt volgens de richtlijnen die gelden voor Goede Laboratoriumpraktijken (GLP).

Comments are closed.